» برای تقاضای بیکاری پاسخی نداشتیم!
۵ آبان ۱۳۹۱
سیدجواد زمانی میگوید: جوانان زیادی به به صورت مرتب به دفاتر نمایندگان مراجعه میکردند. بسیاری ازاین جوانان تحصیلکرده و دارای تحصیلات عالیه بودند. بیشترین مراجعات مردم به نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ملاقاتهای مردمی، نخست درخواست شغل و سپس طلب وام بود، اما متاسفانه برای تقاضای بیکاری جوانان هیچ پاسخی نداشتیم!
گفت و گو / علی البرزی
سید جواد زمانی، نماینده سابق مجلس در گفت و گویی از دغدغه نمایندگان مجلس پیشین درباره وضعیت اشتغال در سال های آینده خبرداد و اظهار کرد که آرزوی همه نمایندگان مجلس هشتم تحقق وعده های پی در پی دولت برای ایجاد اشتغال در سال ۹۰ بود، اما…!
سخنگوی سابق کمیسیون اجتماعی مجلس می گوید: چنانچه وعده دولت در بحث اشتغالزایی تا پایان دولت دهم عملی نشود، از یک سو شاهد رشد آسیبی جدی در جامعه خواهیم بود و از طرف دیگر، نوعی بیاعتمادی بین مردم و مسئولان به وجود خواهد آمد.
بنابراظهارات این نماینده مجلس، این روزها دولت درحالی از برنامههای گسترده خود در بحث اشتغال و اشتغالزایی صحبت میکند که در لایحه بودجه سال ۹۰ حتی یک بند برای اعتبارات اشتغال زایی در نظرگرفته نشده بود و نگرانی بسیاری از نمایندگان مجلس هم این است که بسیاری از برنامههای دولت برای اشتغال زایی محقق نشود!
*برای تقاضای بیکاری هیچ پاسخی نداشتیم!
زمانی، در ادامه صحبت های خود به نکته جالبی اشاره می کند : «بیشتر جوانانی که دردیدارهای مردمی به دفاتر نمایندگان مراجعه میکردند، تنها یک درخواست داشتند و آن هم نجات از بیکاری بود.»
نماینده سابق مجلس با بیان اینکه در دیدارهای مردمی، جوانان زیادی به ویژه در حوزه انتخابیه نمایندگان مراجعه میکردند، می گوید: بسیاری ازاین جوانان تحصیلکرده و دارای تحصیلات عالیه بودند که متأسفانه با توجه به شرایط خاص اشتغال در کشور درخواست کار داشتند و در بین مراجعهکنندگان، جوانانی با مدرک کارشناسی ارشد به بالا بیشتر مراجعه می کردند که من به شخصه برای این افراد هیچ جوابی نداشتم!
* آمارهای اشتغال مشکوک است
به باور این نماینده مجلس، آمارهایی که هر از چندگاهی از سوی وزارت کار درباره وضعیت اشتغال اعلام میشود، مشکوک است، چراکه اشتغال زمانی درجامعه مشخص میشود که اثرات آن در ابعاد گوناگون نمایان باشد.
در شرایطی که نمایندگان مجلس در دیدارهای مردمی بارها با مراجعه جوانان متقاضی کار مواجه میشوند، چطور میتوان گفت که بیکاری در کشور کاهش داشته و نرخ اشتغال افرایش یافته است!؟
سازمانها و ادارات گوناگون، آمارهای خاصی را در اختیار مراجع بالاتر قرار میدهند که از یک منظر درست است و از منظر دیگر درست نیست.
زمانی، می افزاید: صندوق مهر، هزار نفر را برای وام اشتغال ثبت نام میکند و هنگامی که مراجع بالاتر از این صندوق آمار میخواهند، همان هزار نفر آمار داده میشود در حالی که حتی ۵۰ نفر هم این وام اشتغال را نگرفتهاند!
*چرا به این فرمول ساده اشتغال فکر نکرده اید؟
سخنگوی سابق کمیسیون اجتماعی، می گوید : راهحل اشتغال تنها در سرمایهگذاری و توسعه آن در همه ابعاد خلاصه میشود.
به گفته وی درحال حاضر در تمام کشورها زمانی که میخواهند ساز و کار اشتغال را فراهم کنند، سرمایهگذاری را توسعه میدهند، بعد ازتوسعه سرمایه گذاری به تدریج درکشور فرصتهای اشتغال به وجود میآید که چنانچه این موضوع در دستور کار دولتمردان کشور ما هم باشد، قطعاً به نتیجه مطلوب خواهیم رسید.
نماینده سابق مجلس، مشکل ما در کشور این است که با آمار بالای چند میلیون نفر بیکار مواجه هستیم و باید روشها و راه حلهای گوناگونی را به کاربرد.
درحال حاضر اغلب وزارتخانهها به نیرو نیاز دارند، موانع سر راه سرمایهگذاری باید برداشته شود و گروههای کارشناسی باید به جوانان در راه سرمایهگذاری و چگونگی استفاده از سرمایه مشاوره بدهند.
اگر برنامهریزی در زمینه اشتغال و استفاده بهینه از نیروی انسانی در کشور به وجود آید، مشکل اشتغال به مرور زمان و درچند سال آینده از بین خواهد رفت و روزبه روز شاهد کاهش آمار بیکاران خواهیم بود.
*بعد از اشتغال همه وام میخواستند!
سید جواد زمانی، در ادامه می گوید : بیشترین درخواستهای مردمی ازنمایندگان بعد از اشتغال، وامهای بلاعوض بود! در موارد دیگری هم، مراجعهکنندگان کسانی بودند که وام گرفته و پس ندادهاند و درخواست داشتند که سود وامهای اخذ شده حذف شود!
زمانی افزود : نمایندگان مجلس تا جایی که امکان داشت، برگههای درخواست مراجعهکنندگان را امضا میکردند، اما در برخی از موارد هم به دلایل قانونی از نماینده مجلس کاری ساخته نبود.
*ای کاش این طرح را درست اجرا می کردیم؟!
عضو سابق کمیسیون اجتماعی چنانچه طرح بازنشستگی پیش ازموعد کارمندان ادامه داش و به درستی اجرا شده بود، از یک طرف به کوچکسازی دولت کمک و از سوی دیگر افراد ناتوان و ضعیف در ادارت دولتی با استفاده از این قانون از چرخه کاری خارج میشدند و فرصت اشتغال برای جوانان جویای کار فراهم شده بود.
زمانی، ادامه داد : دولت در اجرای این قانون کجدار و مریز عمل کرد، بدین گونه که در آموزش و پرورش با درخواست بازنشستگی افرادی که تحت شیمی درمانی هستند یا مشکلات خاص دارند موافقت نشده است، اما با درخواست بازنشستگی افراد کارآمد موافقت شده است!
زمانی در این باره خاطر نشان کرد : دلیل مخالفت دولت با قانون بازنشستگی پیش از موعد این بود که میگوید این قانون نتیجه بخش نبوده است، باید بررسی کرد که آیا علت نتیجه بخش نبودن این قانون، به اجرا بر میگردد یا به خود قانون. بدون شک، ایراد از قانون نیست، بلکه اشکال در اجراست که به خود دولت مرتبط می شود!
*پرحاشیهترین جلسه مجلس هشتم
اما سید جواد زمانی در پایان این گفت و گو از پرحاشیهترین جلسه مجلس هشتم و به ویژه کمیسیون اجتماعی هم سخن گفت:«جلسه بررسی ادغام دو سازمان ملی جوانان و سازمان تربیت بدنی و تشکیل وزاتخانه ورزش و جوانان به دلیل نظرات گوناگون و دیدگاههای متفاوت نمایندگان کمیسیون اجتماعی و برداشتهای نادرست از این طرح، پرحاشیهترین جلسه کمیسیون در مجلس هشتم بود.»/ انتهای مطلب
منبع: روزنامه جوان